torstai 4. helmikuuta 2016

Yksi kiva säilytysratkaisu & leivokset

Tykkään kuluneista saviruukuista.  Mielestäni ne on kivannäköisiä ihan sellaisenaankin tai erilaisissa säilytystarkoituksissa. Itse vähän muuttelin keittiössä esillä olevia esineitä ja pistin kaikki salaatin ottimet ja syömäpuikot saviruukkuun. :) Mittasuhteilla on hauska leikkiä. Saviruukku on ehkä hitusen liian iso tuohon, mutta se tekee siitä sopivasti vitsikkään.

Sitruunaperhoskuppikakut olivat herkullisia. Ainekset niihin löytyvät varmaan useammasta taloudesta valmiiksi.

12 kpl
1,8, dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
115 g margariinia
3 dl sokeria
2 kanamunaa kevyesti vatkattuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 rkl maitoa

voikreemi
85 g pehmeää suolatonta voita
3 dl tomusokeria + koristeluun
1 rkl sitruunanmehua

Kuumenna uuni 190 asteeseen.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri, muna, raastettu sitruunankuori ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Lusikoi taikina paperivuokiin.

Paista kuppikakkuja 15-20 minuuttia, kunnes ne kohoavat ja ovat kullanruskeita. Siirrä  ne jäähtymään.

Voikreemiä varten vaahdota voi kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää sitruunamehu ja vatkaa seos tassaisen täyteläiseksi. Leikkaa jäähtyneiden kuppikakkujen yläpäät irti ja halkaise ne kahtia.

Levitä tai pursota voikreemiä kuppikakkujen päälle. Paina puoliympyrän muotoiset palat kreemiin vinosti niin, että ne muistuttavat perhosen siipiä. Hunnuta tomusokerilla.


Resepti lainattu kirjasta: Rakkaudella leivottu



22 kommenttia:

  1. Kiva yksityiskohta keittiössä tuo saviruukku! Ja niin herkullisen näköiset muffinsit <3

    VastaaPoista
  2. Kuppikakut näyttävät kyllä herkullisilta, niin keväisiltä. Ja, tuo ruukku tuo ihanaa persoonallisuutta teidän keittiöön. Kiva, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuppikakut on ihan näyttäviä, vaikka niin helppoja. Kiitos!

      Poista
  3. Kauniilta näyttää säilytys ratkaisu. Ja muffinit näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Saviruukut ovat ihania ja niin on kyllä voikreemikin. Ooh mitä kauniita herkkuja olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D aikamoista tököttiä voikreemi, mut hyvää! Kiitti Tiia!

      Poista
  5. Kiva idea, pitäsköhän sännätä kasvihuoneseen hakemaan saviruukkuja sulamaan :D

    VastaaPoista
  6. Saviruukut ovat kauniita ja ehdottomasti parhaita kodin viherkasveille. Voi kun tulis jo kevät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne on ja terrakotan väriset jutut taitaa olla in muutenkin. Hyvää viikonloppua!

      Poista
  7. Mä tykkään myös noista saviruukuista. Ennen mulla olikin kaikki keittiövälineet saviruukuissa, mutta sitten innostuin Ikean ripustettavista kipposista ja ruukut jäi. Nuo ruukut on kyllä paljon kauniimmat kuin Ikean muovikipot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa, hauska kuulla, että samoilla ideoilla ollaan sisusteltu :)

      Poista
  8. Saviruukut ovat näppäriä ja kivoja sisustuksessa!
    Herkulliset kuppikakut sopivat niin kauniisti tähän värimaailmaan!
    Ihanaa viikonvaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin vähän katoin, että samaa värimaailmaa ja siksi samaan postaukseen tyrkkäsin :)Kiitos samoin!

      Poista
  9. Saviruukut ovat kyllä kauniita ja sopivat niin moneen tarkoitukseen! Ihanat "asetelmat" hyllyillä :)
    Apua, nyt mun on ehkä pakko saada/leipoa kuppikakkuja :) Ovat niin herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tsinnia! Kuppikakut on kyl syntisen herkullisia :)

      Poista
  10. Voi nam mitä herkkuja!! Mukavaa viikonlopun jatkoa- ja laskiaissunnuntaita- teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nopeasti menivät kaupaksi. :) Lapset tykkäs, vaikka oli sitruunaa, mikä ei suolaisissa ole suosikki. Kiitos samoin! <3

      Poista