perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen ruokasuunnitelmat ja toscakakku

Kuvissa näkyvän toscakakun resepti tulee tässä:

pohjaan tarvitset:
100 g voita
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

korppujauhoa ja voita kakkuvuoan voiteluun

kuorrutukseen tarvitset:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
 2 rkl maitoa
4 dl mantelilastuja

...ja sitten vielä jotakin koristeeksi. Itse laitoin pieniä sydämiä. Syötävät kukat voisivat olla myös kivoja.

Tee kakku irtopohjavuokaan. Vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele/korppujauhota reunat.

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Nostele taikina sekaisin. Sekoita maito voisulan joukkoon ja lisää taikinaan nostellen. Kaada vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 25 minuuttia.

Valmista kypsymisen loppuvaiheessa kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Levitä kuorrute kakun päälle ja nosta 200 asteiseen uuniin vielä 15 minuutiksi.

Muista koristella!


Oon ajatellut tehdä pitkin pääsiäistä jotain simppeliä, mutta vähän arjesta poikkeavaa. Reseptit nappasin viimeisimmästä Kotivinkistä. Näppärää ottaa samasta paikasta kaikki ideat, eipä mene aikaa miettimiseen.

Aamupalaksi huomenna meillä tarjoillaan kylmäsavulohiparsafrittataa.

Sunnuntai olis sitten se juhla-ateriapäivä. Alkuruoaksi tekisimme avokado-sitruunapestopastaa. Ja tärkeää on siinä itse tehty pesto. Sen päälle söisimme sitruunaiset broileripihvit. Punaviiniä kylkeen ja jälkkäriksi ihan vaan suklaamunia :) tai sitten tätä toscakakkua. Toscakakku säilyy muuten jääkaapissa jopa viikon hyvänä.

Maanantaina leivotaan suolainen piirakka, cheddar-piirakka.

Kopsaa vapaasti ideat! Ihanaa, makoisaa pääsiäistä! Nyt uppoudun hetkeksi kirjaan. Pus!

14 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa ja herkullista pääsiäistä 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vähän myöhässä :) Ihanaa toukokuuta!

      Poista
  2. Aivan ihanat kuvat! Aah rakastan toscakkua ja mummi teki sitä aina meille. <3 Mukavaa pääsiäistä Kaisa <3

    VastaaPoista
  3. Voih, äidilläni oli tapana tehdä toscakakkua aina pääsiäisen tienoilla!
    Niin hyvää...

    Suloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  4. Ihana toscapiirakka. Teidän pääsiäisen menu kuulostaa muutenkin oikein herkulliselta.
    Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Toscakakku on kyllä niin hyvää, en edes muista milloin olen viimeksi syönyt sitä!
    Ja hei mielettömän herkullisia ruokia teillä!

    VastaaPoista
  6. Yksi tytöistä tilasikin joku aika sitten toscapiirakkaa, mutta vielä en ole ehtinyt toteuttaa (tai saanut aikaiseksi) Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi tehnyt! Aurinkoa uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei sitä aina saa kaikkea aikaiseksi, mitä pyydetään :) Ihanaa kevättä!

      Poista
  7. Toscakakku on aina ollut meillä kotona lapsena äidin tekemänä ihan huippua. Olen tehnyt myös itsekin sitä. Nyt on pitänyt tehdä kaikkea gluteenittomana, mutta luulen, että tämäkin onnistuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No luulisi, että tämäkin onnistuisi. Mä tein ihan ekaa kertaa toscakakkua, mutta hyvin voisin tehdä uudestaan. Ihanaa kevättä sinulle!

      Poista