keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Vinkkiä Tallinnaan

 Tallinnassa tulee käytyä ehkä pari kertaa vuodessa. Vanha Tallinna on tietenkin koluttu useaan otteeseen ja onkin viehättävä paikka. Suosittelen kuitenkin tutustumaan Tallinnan vanhimpaan kaupunginosaan Kalamajaan, jolla on mielenkiintoinen arkkitehtuuri. Talot ovat kaksi- ja kolme kerroksia puutaloja, jotka on rakennettu 20- ja 30-luvulla. Alueen teollisuusrakennuksista taas on tehty taide- ja kulttuuritiloja. Kalamaja sijaitsee noin kahden kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Sinne pääsee myös raitiovaunulla kätevästi. 
 
Ja sitten Kalamajan ravintolavinkkiin!
Ravintola F-Hoone sijaitsee Telliskiven vanhalla tehdasalueella Kalamajassa. Samalta alueelta löytyy paljon muutakin, esimerkiksi sisustus- ja vaatekauppoja, gallerioita, klubeja, kahviloita, ravintoloita ja antiikkia.
 
F-Hoone on rento ja boheemi ajaviettopaikka. Suositun ravintolan ruoka on edullista ja hyvää. F-Hoonessa tiloja on käytetty kekseliäästi ja luovasti. Palvelu on reipasta ja ystävällistä. Lapset on huomioitu kivalla leikkihuoneella.
 
Lounasaikaan paikka täyttyi ihmisistä ja luulenpa, että viikonloppuisin kannattaa tehdä pöytävaraus. Meille kahdelle kolmen ruokalajin lounas, kahvit sekä ruokajuomat (viinilasi ja olut) tulivat maksamaan vähän yli 20 euroa.
 
Kannattaa suunnata tänne, jos haluat kokea erilaisen taiteellisen Tallinnan. Luulenpa, että haluan seuraavallakin kerralla samaan paikkaan syömään ja oleskelemaan! :) 
 
 

14 kommenttia:

 1. F-Hoone on ihan paras paikka ja mitkä hinnat vielä. Tykkään todella paljon rouheasta sisutuksesta. :)

  VastaaPoista
 2. Wau mitä värien leikkiä ja ihanaa tunnelmaa välittyy kuvista. Ihanaa ♡♡♡

  VastaaPoista
 3. Täällä olis tarkotuksena lähtee vuoden alusta käymään Tallinnassa. Viime kerrasta on jo monta monta vuotta. Kauniita kuvia olet ottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suosittelen Kalamajaa. Ihania sisustusjuttuja ja ilmapiiri ihan mahtava! Kiitos Ruut!

   Poista
 4. Näyttääpä kivalta! Tässä voisi olla yksi kohde jos miehen kanssa joskus pääsis reissaamaan kaksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, suosittelen tosiaan, kuten edellisellekin kommentoijalle :)

   Poista
 5. F-hoone on ihana! Harmi, että me oltiin buukattu jo syömämeiningit muihin ravintoloihin viime visiitillä... kun Tallinnassa vaan on niin paljon ihania ravintoloita! Käytiin tuolla siis vaan hörppäämässä limut ja fiilistelemässä tunnelmaa. En kerralla haluan syömään! Nälkä tuli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ehdtte limuille kuitenkin :) Sekin on hyvä! En tajua, miksi en ole aiemmin ollut tuolla päin Tallinnaa!

   Poista
 6. Paikka näyttää kivalta, minäkin ehdin viimeksi vain vähän kurkkia sinne. Kalamajan alue on aika mielenkiintoinen, kaduilla kulkiessa kuvia tuli otettua roppakaupalla. Viimeksi olimme joulukuun alussa ja joulutori sekä kauppojen lahjatarjonta oli kukkaroa keventävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettavaa kyllä löytyisi vaikka mitä. Onneksi hinnat ovat aika huokeita :)

   Poista
 7. Vitsi miten kivoja kuvia! Tässä tuli ihan Tallinna kuume, tuonne pitäisi taas päästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne pääsee aika näppärästi onneksi! Tallinnasta on kyllä tullut tosi kiva paikka vierailla, kun vaan löytää oikeat mestat :)

   Poista