perjantai 16. tammikuuta 2015

Tomaatti-vuohenjuustokeitto


Kerron teille nyt yhden suosikkiresepteistäni. Tämä on helppo, kevyt (290 g:n annoksessa ohjeen mukaan 220 kcal) ja nopea valmistaa, jos omistaa jonkun tehosekoittimen tai sauvasekoittimen. Tätä meillä syödään melko usein ja suurin osa tykkää. Tällä ohjeella tulee neljä annosta. Aikaa menee alle 15 minuuttia. 

1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
6 (500 g) tomaattia
200 g vuohenjuustoa
1 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
basilikaa
crostineja

1. Kiehauta kattilassa paseerattu tomaatti. Lohko tomaatit ja lisää ne keittoon. Keitä 5 minuuttia niin, että tomaatit hieman kypsyvät. Paloittele vuohenjuusto, lisää keittoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

2. Viimeistele kermalla, suolalla, ja sokerilla. Soseuta keitto tehosekoittimella tasaiseksi. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa ja tarjoa crostinien kanssa.



4 kommenttia:

  1. Tomaattikeitto on yksi meidänkin pesueen herkuista. Meillä sen päälle laitetaan raejuuston lisäksi paljon tuoretta basilikaa. Nam!
    Ps. Tuo vesiviljelylaite on loistokeksintö. Meillä on nyt aina tuoreita yrttejä. Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Okei, en tiennytkään tuollaisesta vesiviljelylaitteesta. Pitääpi tutustua!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Se on, kannattaa kokeilla! Tätä keittoa on pakko saada tasaisin väliajoin :D

      Poista