Tykkään kuluneista saviruukuista. Mielestäni ne on kivannäköisiä ihan sellaisenaankin tai erilaisissa säilytystarkoituksissa. Itse vähän muuttelin keittiössä esillä olevia esineitä ja pistin kaikki salaatin ottimet ja syömäpuikot saviruukkuun. :) Mittasuhteilla on hauska leikkiä. Saviruukku on ehkä hitusen liian iso tuohon, mutta se tekee siitä sopivasti vitsikkään.
Sitruunaperhoskuppikakut olivat herkullisia. Ainekset niihin löytyvät varmaan useammasta taloudesta valmiiksi.
12 kpl
1,8, dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
115 g margariinia
3 dl sokeria
2 kanamunaa kevyesti vatkattuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 rkl maitoa
voikreemi
85 g pehmeää suolatonta voita
3 dl tomusokeria + koristeluun
1 rkl sitruunanmehua
Kuumenna uuni 190 asteeseen.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri, muna, raastettu sitruunankuori ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Lusikoi taikina paperivuokiin.
Paista kuppikakkuja 15-20 minuuttia, kunnes ne kohoavat ja ovat kullanruskeita. Siirrä ne jäähtymään.
Voikreemiä varten vaahdota voi kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää sitruunamehu ja vatkaa seos tassaisen täyteläiseksi. Leikkaa jäähtyneiden kuppikakkujen yläpäät irti ja halkaise ne kahtia.
Levitä tai pursota voikreemiä kuppikakkujen päälle. Paina puoliympyrän muotoiset palat kreemiin vinosti niin, että ne muistuttavat perhosen siipiä. Hunnuta tomusokerilla.
Resepti lainattu kirjasta: Rakkaudella leivottu
Kiva yksityiskohta keittiössä tuo saviruukku! Ja niin herkullisen näköiset muffinsit <3
VastaaPoistaKiitos Kaaru! Se on kyl ihan hauska. :D
PoistaKuppikakut näyttävät kyllä herkullisilta, niin keväisiltä. Ja, tuo ruukku tuo ihanaa persoonallisuutta teidän keittiöön. Kiva, tykkään!
VastaaPoistaKuppikakut on ihan näyttäviä, vaikka niin helppoja. Kiitos!
PoistaKauniilta näyttää säilytys ratkaisu. Ja muffinit näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaHeh, hetken mielijohde, mut tykkään :) Kiitti Sari!
PoistaSaviruukut ovat ihania ja niin on kyllä voikreemikin. Ooh mitä kauniita herkkuja olet tehnyt!
VastaaPoista:D aikamoista tököttiä voikreemi, mut hyvää! Kiitti Tiia!
PoistaKiva idea, pitäsköhän sännätä kasvihuoneseen hakemaan saviruukkuja sulamaan :D
VastaaPoista:D onks sulla kasvihuone, wau!
PoistaSaviruukut ovat kauniita ja ehdottomasti parhaita kodin viherkasveille. Voi kun tulis jo kevät...
VastaaPoistaNiinhän ne on ja terrakotan väriset jutut taitaa olla in muutenkin. Hyvää viikonloppua!
PoistaMä tykkään myös noista saviruukuista. Ennen mulla olikin kaikki keittiövälineet saviruukuissa, mutta sitten innostuin Ikean ripustettavista kipposista ja ruukut jäi. Nuo ruukut on kyllä paljon kauniimmat kuin Ikean muovikipot.
VastaaPoistaAi jaa, hauska kuulla, että samoilla ideoilla ollaan sisusteltu :)
PoistaOi miten ihania kuvia. <3
VastaaPoistaKiitti Sari! <3
PoistaSaviruukut ovat näppäriä ja kivoja sisustuksessa!
VastaaPoistaHerkulliset kuppikakut sopivat niin kauniisti tähän värimaailmaan!
Ihanaa viikonvaihdetta sinulle!
Joo, mäkin vähän katoin, että samaa värimaailmaa ja siksi samaan postaukseen tyrkkäsin :)Kiitos samoin!
PoistaSaviruukut ovat kyllä kauniita ja sopivat niin moneen tarkoitukseen! Ihanat "asetelmat" hyllyillä :)
VastaaPoistaApua, nyt mun on ehkä pakko saada/leipoa kuppikakkuja :) Ovat niin herkullisen näköisiä!
Kiitos Tsinnia! Kuppikakut on kyl syntisen herkullisia :)
PoistaVoi nam mitä herkkuja!! Mukavaa viikonlopun jatkoa- ja laskiaissunnuntaita- teille ♥
VastaaPoistaJoo, nopeasti menivät kaupaksi. :) Lapset tykkäs, vaikka oli sitruunaa, mikä ei suolaisissa ole suosikki. Kiitos samoin! <3
Poista