Tämän ohjeen mukaan teen useimmiten sämpylät. Käsiä ei tarvitse sotkea taikinaan ollenkaan. Taikina nostellaan lusikalla leivinpaperin päälle. Joskus tosin vähän lässähtävät ja välillä kohoavat paremmin. Hyviä ovat joka tapauksessa ja nopeasti tehty.
1/2 l vettä
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl sämpyläjauhoja
Sekoita veteen öljy, suola, hunaja ja kaurahiutaleet. Lisää hiiva pienessä määrässä jauhoja ja lisää loputkin jauhot. Sekoittelen jauhot puuhaarukalla ja annan taikinan kohota hetken. Sitten vaan kahdella lusikalla nostellaan kökkäreitä pellille ja annetaan olla noin 15 min 225 asteessa. Tästä määrästä tulee noin 12 sämpylää.
Ihanan simppeli ohje ♡
VastaaPoistaKivaa loppuviikkoa!
Kiitos tästä ohjeesta! Minä olen tehnyt Namasten sämpylöitä, mutta niitä pitää aina kohottaa jääkaapissa kauan, joten tätä täytyy kokeilla, kun tulevat nopsemmin!
VastaaPoistaMä niin testaan tätä!!
VastaaPoistaResepti vaikuttaa kuin minulle tehdyltä! :)
VastaaPoistaKiitos ylihelppous passaa pirtaan. Hyvin samanmoisia sämpylöitä muuten teenkin aina, veden sijaan vaan maitoon. Kivaa päivää Kaisa <3
VastaaPoistaI have to bake it. Thank you :)
VastaaPoistaKiitos helposta reseptistä, kokeiluun menee! Joskus toisinaan arjessa on sen verran kiirus, että tällaiset nopeat ohjeet ovat oikein tervetulleita :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Rakastan itsetehtyjä sämpylöitä ja mikä parasta jos ohje on heleppo.
VastaaPoistaKiitos ohjesta. Minä joka en leivo koskaan leipää, ajattelin heti että tätä voisi testata. =)
VastaaPoistaSämpyläntuoksu talossa on aina niin ihana asia!
VastaaPoistaLempeää viikonloppua!
Tätä vois testata. Miehen kanssa tavaksi tullut tehdä aina iltapalaksi teeleipiä, tämä ohje kuulostaa melkein yhtä helpolta. :) Käykö sämpyläjauhojen tilalle tavallinen vehnäjauho?
VastaaPoistaOlkaa hyvät! Ja kiitti kivoista kommenteista! Ja Livialle: olen tehnyt myös vehnäjauhoihin ja hyvin käy!
VastaaPoistahyviä tuli :P
PoistaNäitä pitää kokeilla! Tuija
VastaaPoista