Paras limppu (kolme leipää)
1 litra appelsiinimehua
100 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl vehnäleseitä
1,2 litraa vehnäjauhoja
siirappivesi
1 dl siirappia
1/2 dl vettä
Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Sekoita käsin tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen voideltuun vuokaan. Anna kohota tunti liinan alla.
Paista ensin 150 asteessa uunissa tunti.
Sivele siirappivedellä ja paista vielä noin 30 minuuttia.
Anna leipien vetäytyä vähintään seuraavaan päivään.
Komeita ovat! Harmittaa, kun kää monet herkut keliakian vuoksi syömättä. Toisaalta, aika hyvin olen oppinut jo soveltamaan, vaikka maku ei kyllä ole koskaan ihan niin hyvä, kuin oikeilla jauhoilla. Täyskärit ja piiraat ovat poikkeus. Ne ovat monen mielestä gluteenittomana jopa parempia...
VastaaPoistaHarmillista tosiaan. Itse en ole tainnut noita gluteenittomia maistaa, ehkä pitäisi, jos ovat parempia!
PoistaItse en osaa oikein limppua syödä, toisaalta harmi kun jää monta hyvää ohjetta käyttämättä! Oppiskohan sitä syömään jos oikein opettelis :D
VastaaPoistaIloista vuodenvaihdetta!
Niin, vaikea sanoa, kun oon itse aina ollut tällanen limppuhirmu :) Iloista Uutta Vuotta myös sinne!
PoistaLöysin juuri blogisi toisesta blogista, tulin ja jäin. Ihana blogi sinulla, kaikki todella kaunista. Ihania nuo vanhat ovet, meilläkin oli edellisessä kodissa, laajennetussa rintamamiestalossa prikuulleen samanlaiset. <3
VastaaPoistaIloista uuttavuotta toivottelee Tiia Porvoosta.
Hei Tiia! Mahtavaa, kun löysit tänne ja kiitos kehuista! Iloista Uutta Vuotta!
PoistaKaunis blogi sinulla ja kivoja juttuja muutenkin :)
VastaaPoistaHyvää Uutta Vuotta!
Hei, kiitos kaunis :) Lämmittää mieltä. Hyvää Uutta Vuotta!
Poista