maanantai 15. kesäkuuta 2015

Katkarapu-sahramirisotto

Moikka! Kesäkuusta tulee mieleeni keltainen. Saanko esitellä: katkarapu-sahramirisotto. On muuten yksi suosikeistani! Ohjeesta riittää noin kuudelle henkilölle.


300 g katkarapuja
8 dl vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
2 sipulia
2 rkl voita
4 dl risottoriisiä
1/2 - 1 pussia sahramia (max 0,5 g)
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
200 g rapu tuorejuustoa
2 rkl tuoretta minttua
tarjoiluun sitruuna- tai limettilohkoja

Sulata katkaravut.
Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
Hienonna sipulit. Kuumenna rasva isossa kattilassa. Kuullota siinä sipuli, riisi ja sahrami.
 Lisää joukkoon kanalientä ensin 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä 1-1 1/2 dl kerrallaan välillä sekoittaen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä. Lisää lopuksi viini ja sulata joukkoon tuorejuusto.
Lisää viimeisenä hyvin valutetut katkaravut ja hienonnettu minttu.
Tarjoa heti sitruuna- tai limettilohkojen kanssa.

7 kommenttia: