maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kedonkukkia ja raparperidrinkki

Huippuhyvä raparperidrinkki syntyy näistä aineksista ja näin:

1 kg raparperia
1 sitruuna
3 l vettä
2-3 tähtianista
1 vaniljatanko
5 dl sokeria

Raparperit huuhdotaan ja paloitellaan. Sitruuna huuhdotaan ja viipaloidaan. Nämä laitetaan kattilaan veden ja mausteiden kanssa. Kuumennetaan kiehuvaksi miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähtymisen jälkeen siivilöidään ja pullotetaan juoma. Säilytetään jääkaapissa. Tarjottaessa laimennetaan vedellä tai kivennäisvedellä. Lisäsin vielä mintunlehtiä.

Ehkä raikkain hellejuoma!

Kotimme on täyttynyt kedonkukista <3

9 kommenttia:

  1. Hihii, täällähän on aika samanlaiset mietteet :) Pitäisköhän kokeilla myös tätä!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuuman kesän juoma <3
    Luonnon villit kukkaset ovat upeita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep,lupiinit näyttäviä ja koiranputki herkempää tyyliä.

      Poista
  3. Kauniita kuvia, kedonkukat on niin ihania!
    Ja, kiitos reseptistä. Mummuni teki lapsuudessani jotain tällaista juotavaa. Reseptiä ei vaan koskaan tullut kysyttyä. :( No, nyt sain. Taidankin lähteä heti raparperien hakuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä :) Anis ja vanilja maustaa tän ihanasti.

      Poista
  4. Rakastan rapsua, joten tuo drinkki kuulostaa aivan ihanalta. Arabian voipytyt ovat mieleen myöskin ja niitä meiltä muutama löytyykin. Aurinkoista viikkoa Kaisa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) teiltä löytyykin kaikennäköistä kivaa kippoa! Aurinkoista viikkoa sinullekin!

      Poista
  5. Kauniita kuvia. Kokeilin tehdä tuota raparperijuomaa viime kesänä ja tykkäsin tosi paljon! Pitää tehdä tänäkin kesänä sitä :)

    VastaaPoista