maanantai 13. kesäkuuta 2016
Savulohiperunasalaattiresepti
Nyt tulee reseptiä reseptin perään. Edellisessä postauksessa drinkkiherkku KLIK RAPARPERIDRINKKI! ja nyt olisi kesäistä salaattireseptiä tarjolla. Resepti on Hellapoliisin Salaatit -kirjasta. Herkkusalaatteja pursuavan kirjan sain synttärilahjaksi Ellalta. Kuvissa ei nyt muuten kastike näy, mutta se on välttämätön kruunaamaan salaatin!
Noin kuusi annosta tulee tästä määrästä:
1 kg kypsiä
varhaisperunoita
500 g lämminsavulohta
70 g rucolaa
4 keitettyä kananmunaa
1/2-1 nippu kevätsipulia
herneenversoja
1/2-1 ruukku tilliä
kastike:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl sinappia
2 tl etikkaa
1/2 ruukkua tilliä
Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.
Paloittele perunat suupaloiksi. Leikkaa lohi joukkoon. Lisää rucola, keitetyt munat lohkoina ja hienona kesäsipuli joukkoon. Asettele herneenversot sekaan ja koristele tillillä.
tilli.
Valmista kastike. Sekoita kerma, sinappi, etikka ja tilli. Vatkaa paksuhkoksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike salaatin seurana.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, mies savustaa usein lohta, joten tässä todella oiva resepti, kun vielä rakastetaan salaatteja. Ihanat kuvat. <3
VastaaPoistaNam, tämä menee kesän to do -listalle :)
VastaaPoista:) kannattaa kokeilla!
PoistaOi, mitä herkkua! Kiitos reseptistä! Taidankin lisätä Juhannuksen MENUuseen!
VastaaPoistaAurinkoista keskiviikkoa!
Hyvä valinta :)
PoistaMun mies tykkäisi tästä varmasti <3
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa!
eikun kokeilemaan! :)
PoistaOi nam! Mä rakastan savulohta, joten tätä on pakko kokeilla. :)
VastaaPoistaTää on nam! :)
PoistaTämän lukeminen sai veden kielelle. Herkullisen kuuloinen salaatti. Savulohen ystävänä taidan viikonloppuna tehdä tätä!
VastaaPoistaKiva, jos testasit!
Poista